Yazar "Tayfur, Muhittin" için Sosyal Bilimler Enstitüsü / Social Sciences Institute listeleme
-
Gastronomik kimlik açısından çerkes mutfak kültürünün incelenmesi: Uzunyayla örneği
Çağlar, Rıza Coşkun (Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Gastronomik kimlik açısından incelendiğinde özgün mutfaklardan biri de Çerkes mutfağıdır. Çerkes mutfak kültürü; coğrafya, iklim, inanç, toplumsal kurallar, tarihsel olaylar, ticaret, savaş, göç, sürgün vb. birçok unsurdan ... -
Sağlıklı beslenme takıntısı’nın algılanan iş yeri yemek hizmet kalitesi üzerine etkisi Ankara’da sağlık çalışanları üzerine bir araştırma
Kavacık, Sümeyye (Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)Bu araştırma sağlıklı beslenme takıntısının algılanan işyeri yemek hizmet kalitesine etkisini belirlemek üzerine Ankara’da özel bir hastanede çalışan sağlık personeline yapılmıştır. Çalışma Eylül 2020 –Ekim 2020 tarihleri ...