Ara
Toplam kayıt 9, listelenen: 1-9
Diyete bağlı risk faktörlerinin gestasyonel diyabet üzerine etkisi
(Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışma ile gebelerin beslenme durumu değerlendirilerek, diyetsel risk faktörlerinin Gestasyonel Diyabetes Mellitus (GDM) gelişimine etkisinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Çalışmaya, Ocak 2018 – Mart 2018 tarihlerinde, ...
İnsülin direnci olan yetişkin bireylerin uyku kalitelerinin, depresyon durumlarının ve beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi
(Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu araştırma; insülin direnci bulunan bireylerin uyku kalitelerinin, gece yeme
davranışlarının, depresyon durumlarının ve beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi
amacıyla planlanlanmıştır. Şubat 2019 – Nisan 2019 ...
Obez bireylerin insülin ve D vitamini düzeyleri ile beslenme alışkanlıkları ve duygu durumları arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
(Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu çalışma; Beden Kütle İndeksi (BKİ)<25 ve BKİ≥25 olan bireylerin insülin ve D
vitamini düzeylerinin değerlendirilmesi, beslenme alışkanlıklarının incelenmesi ve duygu
durumu ile arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi ...
Duygu durum bozukluğu olan hafif şişman ve şişman bireylerin beslenme alışkanlıkları, diyet kalitesi ve iştah durumlarının değerlendirilmesi
(Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu araştırma, Özel Çankaya Yaşam Hastanesi’nin beslenme ve diyet polikliniğine
gelen ve Beck Depresyon Ölçeği’ne (BDÖ) göre duygu durum bozukluğu olan hafif
şişman ve şişman bireylerin beslenme alışkanlıklarının, diyet ...
Konya'da yaşayan 20-65 yaş arasındaki kadınların geleneksel yaşam tarzları beslenme alışkanlıklarının serum d vitamini düzeylerine etkisi
(Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışmada, Konya bölgesinde yaşayan ve yaşları 20-65 yıl arası kadınların
beslenme alışkanlıkları, yaşam tarzları, antropometrik ölçümleri ve bazı
biyokimyasal bulguları ile serum D vitamini düzeyleri arasında ilişkinin ...
Düzenli fiziksel aktivite yapan bireylerde öğün sıklığının ve aşırı besin isteğinin değerlendirilmesi
(Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışmanın amacı, egzersiz yapan bireylerde beslenme alışkanlıklarının ve aşırı
besin isteği ölçeği (ABİS) ile fiziksel aktivitenin iştah üzerindeki etkilerini
belirlemek olup ayrıca bu ilişkinin egzersiz yapan ve ...
Özel bir kurumda çalışan bireylere verilen beslenme eğitiminin bireylerin sağlıklı beslenmeye ilişkin algı ve tutumlarına etkisi
(Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu araştırma, çalışan bireylere verilen beslenme eğitiminin bireylerin antropometrik ölçümleri, besin tüketimleri, sağlıklı yaşam davranışları ve beslenme bilgi düzeylerini ölçerek, bireylerin sağlıklı beslenmeye ilişkin ...
Tip 2 diyabet'i olan ve diyabet'i olmayan bireylerin serum d vitamini düzeyleri
(Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2022)
Bu çalışmada, Tip 2 Diyabet’li (T2DM) bireylerle, Diyabeti (DM) olmayan bireylerin, serum D vitamini düzeyleri ile beslenme alışkanlıkları, antropometrik ölçümleri ve fiziksel aktivite düzeylerini karşılaştırarak T2DM ve ...
Non-alkolik yağlı karaciğer hastalarında akdeniz ve dash diyetine uyumun beslenme durumlarıyla ilişkisinin değerlendirilmesi
(Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2022)
Bu çalışma non-alkolik yağlı karaciğer hastalığı (NAYKH) tanısı almış bireylerin Akdeniz ve Hipertansiyonu Durdurmak için Diyet Yaklaşımları (DASH) diyetine uyum ve beslenme durumu ile hastalık arasındaki ilişkiyi araştırmak ...