Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Üniversite öğrencilerinde mevsimsel değişimin duygu durumu, yeme tutumu ve beslenme durumu üzerine etkisinin değerlendirilmesi
(Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu çalışma üniversite öğrencilerinde mevsimsel değişimin duygu durumu, yeme tutumu,
beslenme ve besin tercihleri üzerine etkisini değerlendirmek amacıyla planlanmıştır.
Çalışma Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri ...
Akademisyenlerin yeni besinlere karşı yaklaşımlarının saptanması ve etkileyen faktörlerin incelenmesi
(Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Yeni besinlere yaklaşım bireylerde farklılık gösterebilmektedir. Daha önce tadılmamış, bilinmeyen besinlerden farklı derecelerde kaçınma durumu yeni besin korkusu olarak tanımlanmaktadır. Yeni besinlere yaklaşımda yeni ...
Zübeyde Hanım huzurevinde yaşayan yaşlıların malnutrisyon düzeyleri, beslenme durumları ve yaşam kalitelerinin belirlenmesi
(Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu araştırma, huzurevinde yaşayan yaşlıların malnütrisyon düzeylerini, beslenme durumlarını ve yaşam kalitelerini belirlemek amacıyla planlanıp uygulanmıştır. Aralık 2019- Ocak 2020 tarihleri arasında Zübeyde Hanım Huzurevinde ...
Üniversite öğrencilerinin yeme farkındalığına göre aşırı besin isteği, iştah ve beslenme durumlarının değerlendirilmesi
(Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu araştırmada üniversite öğrencilerinin yeme farkındalığına göre aşırı besin isteği,
iştah ve beslenme durumlarının değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Araştırma, Mayıs –
Haziran 2018 tarihleri arasında Ankara ili Başkent ...
İnfertilite tedavisi alan kadınların diyet inflamatuvar indeksi ile beslenme durumu ve embriyo kalitesi arasındaki ilişkinin incelenmesi
(Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Bu çalışma, infertilite tedavisi alan kadınların besin tüketimi ile belirlenen diyet inflamatuvar indeksi (Dİİ) ile bireylerin antropometrik ölçümleri, biyokimyasal bulguları, fiziksel aktivite düzeyleri ve beslenme ...