Ara
Toplam kayıt 7, listelenen: 1-7
Türkiye’de bulunan gastronomi ve mutfak sanatları bölümleri için pastacılık ve ekmekçilik sanatları lisans programı önerisi
(Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)
Bu araştırma, Türkiye’deki henüz hiçbir lisans bölümü altında bulunmayan 4 yıllık pastacılık
ve ekmekçilik sanatları lisans program önerisini kapsamaktadır. Önerilmesi planlanan
pastacılık ve ekmekçilik sanatları lisans ...
Covid 19 süreci ile sokak yemeklerinin bilinirliği ve hareketliliğinin tüketici tutumlarına göre değerlendirilmesi
(Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)
Bu araştırma, Covid- 1 9 sürecinde Ankara’da çalışan tüketicilerin sokak yemeklerine yönelik tüketici tutumları planlı davranış teorisi bağlamında incelenmesi amaçlanarak yapılmıştır. Araştırma, Şubat -Nisan 2022 tarihleri ...
Türkiye’deki kadın şeflerin varoluş çabaları
(Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)
Gelişen yaşam koşulları ve kadınların istihdamının artması ile kadın her sektörde olduğu gibi yiyecek içecek sektöründe de daha aktif rol oynamaya başlamıştır. Evde hep mutfakta olan Türk kadının profesyonel mutfaklarda ...
Kamu diplomasisinde yeni bir alan olarak gastrodiplomasi ve Türkiye için bir model önerisi.
(Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)
Devletlerin birbirleri ile arasında olan ilişkiler kamu diplomasisi aracılığı ile
gerçekleştirilmektedir. Süreçlerin tamamında ise kamu diplomasisi kültürel diplomasi
çerçevesinde gelişmektedir. Kültürel diplomaside yer ...
Gastronomik kimlik oluşturmada coğrafi işaretli ürünlerin etkisi: Ankara ili örneği
(Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)
Bu araştırmanın amacı Gastronomik kimlik oluşturmada coğrafi işaretli ürünlerin etkisinin
Ankara İli özelinde incelenmesidir. Araştırmanın evren ve örneklemini Ankara İli
Kızılcahamam bölgesinde bulunan Thermal Resort ...
1939-1945 yılları Tan Gazetesi Refik Halid Karay’ın yazıları ve 2015-2021 yılları Hürriyet Gazetesi Vedat Milor’un yazılarının benzerlikleri ve farklılıkları
(Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022)
Bu çalışma gastronomide farklı disiplinlerden yararlanılarak yapılan bir araştırma çalışmasıdır. Araştırma belli bir yıl aralığını kapsamaktadır. Özellikle 1939-1945 yılları arasındaki yazılar Türkiye’nin de içinde bulunduğu ...
Türkiye’de bulunan gastronomi ve mutfak sanatları bölümleri için pastacılık ve ekmekçilik ön lisans programı önerisi
(Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2021)
Bu araştırma, Türkiye’deki vakıf üniversitelerinde hali hazırda açılmamış olan pastacılık ve ekmekçilik ön lisans program önerisini kapsamaktadır. Önerilmesi planlanan pastacılık ve ekmekçilik ön lisans programı vakıf ...